«نمایه چهل؛ دستاورد انتشارات هنرهای تجسمی» در موزه امام علی (ع) برپاست بازگشت Back
«نمایه چهل؛ دستاورد انتشارات هنرهای تجسمی» در موزه امام علی (ع) برپاست
«نمایه چهل؛ دستاورد انتشارات هنرهای تجسمی» با محوریت بررسی کتاب های منتشرشده در حیطه هنرهای تجسمی با کیوریتوری امیر سقراطی این روزها در موزه امام علی (ع) برپاست.
به گزارش ستاد اطلاع رسانی یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، نمایشگاه «نمایه چهل؛ دستاورد انتشارات هنرهای تجسمی» یکی از رخدادهای پژوهشی یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر که به بررسی کتاب های منتشره در حیطه هنرهای تجسمی در چهل سال اخیر می پردازد، تا 15 اسفندماه در موزه امام علی(ع) برپاست.
این بخش که روز 25 بهمن ماه با حضور هادی مظفری ‏مدیرکل هنرهای تجسمی، ‏ابراهیم حقیقی دبیر یازدهمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی فجر،سید امیر سقراطی دبیر هنری این رویداد و کیوریتور نمایشگاه، ‏محسن سلیمانی دبیر ‏اجرایی جشنواره، شهرام بابایی مدیر موزه امام علی(ع) برگزار شد.
در بخش «نمایه چهل؛ دستاورد انتشارات هنرهای تجسمی» یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، ۷۵۰ روی جلد کتاب به نمایش در آمده است تا خلاء های پژوهشی در عرصه هنرهای تجسمی را با ضرورت دسته بندی حوزه ای و تاریخی کتاب ها در این جشنواره پر کند.
با بازدید از این بخش مخاطب در برابر این واقعیت قرار می گیرد که در هر دوره ای نیاز جامعه، سلیقه ناشران و مخاطبان در این حوزه چه کتاب ها و پژوهش هایی بوده است و با پژوهشگران برجسته این عرصه آشنا می شود.
امیر سقراطی درباره تعداد کتاب های منتشر شده در حوزه هنرهای تجسمی در کشورمان گفت: آمار دقیقی از تعداد کتاب‌های منتشرشده درعرصه هنرهای تجسمی در چهل سال اخیر وجود ندارد، اما دستِ کم بالای ۵ هزار جلد کتاب در این عرصه منتشر شده است. آنچه مشخص است این است که چهار دهه اخیر هنرهای تجسمی بیش از هر زمان دیگری رشد کرده است. نمایشگاه «نمایه چهل» می کوشد تصویر درستی از سهم اهالی هنرهای تجسمی در ساختن فرهنگ کشور ایران در چهار دهه اخیر ارایه بدهد، اما کتاب های مهم هنرهای تجسمی هستند که به دلیل نبود جا و کمبود زمان در این نمایشگاه بر روی دیوار نرفته اند.
دسته بندی کتاب ها و نمایش آنها به این شرح است: «اسطوره شناسی»، «آلبوم های هنری»، «آموزش هنر»، «تاریخ شفاهی»، «تاریخ نگارگری ایرانی»، «تاریخ هنر ایران و جهان»، «تصویرگری»، «هنرهای سنتی و ملی»، «مسابقات و دوسالانه های هنری»، «زیباشناسی و تفکر انتقادی نسبت هنر»، «عکاسی و نظریه هنر»، «نقد، نشانه شناسی و نظریه هنر»، «کاریکاتور»، «گرافیک»، «مجموعه مقالات» و «هنر انقلاب». 
‎ ‎یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با دبیری ابراهیم حقیقی تا پانزدهم اسفند ‏برپاست. در این ‏‏جشنواره سید امیر سقراطی ‏دبیری هنری و محسن سلیمانی ‏دبیری ‏اجرایی را ‏عهده دار ‏هستند.‏
 
تاریخ خبر:  1397/11/28